De dolda matinspiratörerna - ny matlagningsserie
17 Nov 2022
Larsa Foods berättar att bakom var och en av dessa matprofiler finns också ofta en person som inte fått så mycket uppmärksamhet. En mamma, en pappa, en mormor eller kanske en farfar med ett brinnande matlagningsintresse och en stor kunskap. En dold kökshjälte som tagit med sig sin familjs matkultur och familjerecept till sitt nya hemland och sedan fört vidare mattraditionerna till sina barn.
Genom serien De dolda matinspiratörerna vill de få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern, och bidra till fler möten mellan människor från olika kulturer.
Serien består av tre korta inspirerande avsnitt som finns på Youtube.
Avsnitt 1: Christin Kashou, kokboksförfattare och vinnare av Sveriges Mästerkock 2021, och hennes mamma Marlene i barndomshemmet i Upplands Väsby.
Avsnitt 2: Pinar Bakirdan (Petite Foods), digital matkreatör, i Farsta som lagar mat med sin mamma Soreya.
Avsnitt 3: Aadel Kersh, grundare av bl a Bitza och Kersh kaffe och hans pappa Maxos i Stureby.
I serien får tittarna ta del av dessa familjers färgstarka livshistorier, samtidigt som de bjuder på sina bästa familjerecept som har förts vidare från generation till generation. Det blir spännande möten med dessa personer samtidigt tittarna får upptäcka den underbara maten och råvarorna från Östra Medelhavet och Mellanöstern.
- På Larsa brinner vi för både mat och integration. Vi vill få ännu fler att upptäcka den fantastiska maten från Östra Medelhavet och Mellanöstern som vi själva är uppväxta med. Genom att sprida vår matkultur hoppas vi kunna skapa fler möten mellan människor från olika kulturer, och på så sätt bidra till integration, säger Maria Meizar, marknadsansvarig på Larsa Foods.
17 Nov 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen